Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka po indonezyjsku

Składniki:

    • 4 filety z kurczaka
    • 1 duża cebula
    • 1 papryka
    • sok z cytryny
    • kilka suszonych moreli
    • kilka suszonych śliwek
    • oliwa
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę i cebulę obrać, drobno pokroić, usmażyć. Suszone owoce pokroić w paseczki. Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, przyprawić, obficie skropić sokiem z cytryny i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, dodać mięso, suszone owoce i smażyć na dużym ogniu przez 5 minut. Dodać paprykę i cebulę, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić razem przez 2 minuty. Podawać z ryżem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *