Składniki:
- 50 dkg piersi z indyka
- 40 dkg surowego boczku
- 20 dkg fasolki szparagowej
- 2 pomidory
- ½ szklanki piwa
- ½ rosołu
- ½ szklanki śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę szparagową blanszować we wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso z piersi indyka i boczek pokroić w słupki, oprószyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, porcjami dodawać mięso, zrumienić, dodać cebulę i chwilę razem poddusić, dodać piwo i wywar mięsny, dusić na małym ogniu aż zmięknie. Do mięsa dodać fasolkę, pomidory, przyprawić. Po kilku minutach wlać śmietanę, podgrzewać nie doprowadzając do wrzenia.