Składniki: 150 g mrożonego zielonego groszku 1 duży słoik grubych szparagów pieczarki sos : 10 łyżek oleju słonecznikowego 1-2 łyżki octu winnego sól biały pieprz łyżeczka cukru 30-40 g drobno posiekanej cebuli Sposób wykonania: Groszek zblanszować w osolonej wodzie około 3 minut, odcedzić. Następnie szparagi pokroić w mniejsze kawałki, pieczarki na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać…
Tag: groszek
Listy
Sałatka z jabłkiem, groszkiem i pieczarkami
by Malwina Dobosz • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka zielonego groszku 7-8 małych pieczarek 1 duże, winne jabłko z czerwoną skórką sok z połowy cytryny 20 dkg ostrego żółtego sera 2 kopiaste łyżki rodzynek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pół szklanki majonezu pół szklanki jogurtu naturalnego sól pieprz szczypta cukru łyżeczka musztardy francuskiej Sposób wykonania: Groszek odsączyć z zalewy, oczyszczone pieczarki…
Listy
Sałatka z groszku i pomarańczy
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 3 pomarańcze 4 plasterki szynki 4 łyżki majonezu cukier sól Sposób wykonania: Groszek odsączyć z zalewy, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a szynkę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z szynki i mandarynki
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 6 mandarynek 4 plasterki szynki 4 łyżki majonezu cukier sól Sposób wykonania: Groszek odsączyć z zalewy, obrane mandarynki podzielić na cząstki a szynkę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Zupa krem z zielonego groszku zabielana
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka zielonego konserwowego groszku 4 szklanki wywaru z kości i warzyw / marchewka, pietruszka, seler, por / ½ szklanki śmietany 18% 1 żółtko 1 łyżka mąki sól, cukier, pieprz do smaku 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Ugotować wywar z kości i warzyw. Groszek konserwowy osączyć na sicie i zmiksować. Mąkę rozmieszać z niewielka…