Składniki: 1 pęczek sałaty rzymskiej 1 szklanka groszku konserwowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej szalotki 4 łyżki bulionu drobiowego sól, pieprz tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Sałatę dokładnie wypłukać, osuszyć. Przekroić w miejscu łączenia łodyg tak aby kilka liści było połączone, skropić oliwą, posypać solą. W małym rondlu podgrzać resztę oliwy, dodać szalotkę, smażyć mieszając,…
Tag: groszek
Listy
Filet z pangi z młodymi ziemniaczkami
by Julia Bielec • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z pangi po 20 dkg każdy 50 dkg młodych ziemniaków 15 dkg zielonego groszku konserwowego sól, pieprz 2 łyżeczki oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać lub dokładnie wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą. W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia, posolić, dodać ziemniaki, gotować aż będą miękkie, dodać…
Listy
Sałatka z groszku i mandarynki
by Karina Żmuda • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 6 mandarynek 4 plasterki szynki 4 łyżki majonezu cukier sól Sposób wykonania: Groszek odsączyć z zalewy. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki a szynkę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Baramundi w galarecie Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów baramundi opakowanie mrożonych warzyw ½ szklanki groszku konserwowego 2 łyżki żelatyny ½ szklanki rodzynek 2-3 ziela angielskie 2 listki laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić by spęczniała. Baramundi podzielić na porcję, dodać przyprawy, łyżkę rodzynek zalać wodą i gotować na małym ogniu około 20…
Listy
Sałatka ziemniaczana z groszkiem i jajkiem
by Bogdan Rajski • • 0 Comments
Składniki: 2 ziemniaki ½ puszki groszku konserwowego 2 jajka ugotowane na twardo 2 papryki 2 pomidory cebula 1 szkl śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je obrać i pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy, pomidory pokroić na cząstki a paprykę w paski. Posiekać jeszcze cebulę a obrane jajka pokroić…