Składniki: 10 kolb młodej słodkiej kukurydzy ½ kostki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kolby kukurydzy umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, posmarować masłem i oprószyć solą i pieprzem do smaku. Każdą kolbę zawinąć w folię aluminiową i upiec na rozgrzanym grillu, około 30-40 minut. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
Tag: grillowane
Listy
Kotlety wieprzowe w ziarnach słonecznika na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 10 sznycli wieprzowych ½ szklanki oleju ½ szklanki ostrej musztardy mielona papryka 1 szklanka obranego słonecznika sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W młynku zmielić ziarna słonecznika, wymieszać z musztardą , solą, papryką i pieprzem. Kotlety rozbić tłuczkiem, posmarować olejem i przygotowanym sosem musztardowym. Piec na rozgrzanym grillu z każdej strony, aż kotlety przestaną…
Listy
Pierś z kurczaka w pomarańczowej marynacie na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki z piersi kurczaka na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 75 dkg pieczarek 24 listki laurowe zioła prowansalskie 1 szklanka oleju sok z cytryny sól, pieprz, papryka mielona do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, natrzeć, solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne…
Listy
Piersi z kurczaka w śliwkowych powidłach grillowane
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 1 ½ szklanki śliwkowych powideł sól, pieprz do smaku olej sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Filety z kurczaka umyć, osączyć , natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Powidła śliwkowe zmiksować…