Składniki: 4 udka z kurczaka 2 małe tuszki z kurczaka/ po 1,20 kg/ ½ szklanki oleju 4 ząbki czosnku ½ pęczka świeżego rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jedną tuszkę podzielić na pół, drugą na ćwiartki. Wszystkie części kurczaka umyć, osuszyć. Ząbki czosnku pokroić w cienkie płatki. Listki rozmarynu posiekać. Olej wlać do miseczki,…
Tag: grillowane
Listy
Filet z pangi z czosnkiem, rozmarynem i cytryną grillowany
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Listy
Pstrąg z pieczarkami grillowany w folii
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Listy
Egzotyczne owoce z grilla w sosie waniliowym
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Składniki: 2 nektarynki pokrojone na ćwiartki 1 banan obrany, pokrojony w plastry 4 plastry ananasa przekrojone na połówki 1 obrany, pokrojony w plastry kunkwat Sos: 2 łyżki oleju 1 łyżka płynnego miodu 3 łyżki soku z pomarańczy ekstrakt wanilii do smaku Sposób przyrządzenia: Na dużej aluminiowej tacce do grillowania wymieszać owoce. Składniki sosu zmiksować, wymieszać…
Listy
Banany z grilla z masłem orzechowym
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Składniki: 6 dużych bananów masło orzechowe pokruszone chipsy czekoladowe Sposób przyrządzenia: Banany umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połowę wraz ze skórą. Na całej długości przecięcia osunąć łyżeczką część miąższu. Grill dobrze nagrzać. Piec banany 3 minuty układając je na grillu miąższem na dół. Masło orzechowe wymieszać z pokruszonymi chipsami. Banany obrócić, wypełnić wydrążenie w miąższu…