Składniki: 3 przekrojone na połowę, oczyszczone, pozbawione gniazd nasiennych jabłka ¼ szklanki roztopionego masła 2 łyżki brązowego cukru mielony cynamon do smaku Sposób przyrządzenia: Grill nagrzać do temperatury 200 – 210 stopni C. Piec jabłka kilkakrotnie je obracając 4 minuty. Podpieczone jabłka posmarować masłem wymieszanym z cukrem i cynamonem. Piec kolejne 4 minuty obracając i…
Tag: grillowane
Listy
Owocowy szaszłyk z grilla
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Składniki: olej brzoskwinie, śliwki, nektarynki 1 banan 1 ananas cukier puder Sposób przyrządzenia: Śliwki, brzoskwinie i nektarynki pokroić na połówki, usunąć pestki. Banana obrać, pokroić w grube plastry. Ananasa obrać, pokroić w kostkę. Na metalowe szpadki do szaszłyków nabijać naprzemiennie kawałki owoców, zrosić olejem. Piec na dobrze nagrzanym grillu około 5 minut obracając kilkakrotnie. Tak…
Listy
Sałata rzymska z zielonym groszkiem z grilla
by Danuta Urlich • • 0 Comments
Składniki: 1 pęczek sałaty rzymskiej 1 szklanka groszku konserwowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej szalotki 4 łyżki bulionu drobiowego sól, pieprz tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Sałatę dokładnie wypłukać, osuszyć. Przekroić w miejscu łączenia łodyg tak aby kilka liści było połączone, skropić oliwą, posypać solą. W małym rondlu podgrzać resztę oliwy, dodać szalotkę, smażyć mieszając,…
Listy
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
by Justyna Domagała • • 0 Comments
Składniki: 4 białe części porów 2 małe cukinie pokrojone wzdłuż na ćwiartki 2 małe bakłażany pokrojone wzdłuż na ćwiartki 2 łyżki oliwy sól, morska, mielony pieprz sos Pesto Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać oliwę z solą i pieprzem, dodać warzywa, chwilę mieszać aby dokładnie namoczyć je w przyprawach. Piec na mocno nagrzanym grillu 8 minut…