Składniki: 1 kg jagnięciny z udźca pokrojonej w kostkę o boku 3 cm 2 szklanki jogurtu 1,5 szklanki wody 1,5 łyżeczki chili 1 łyżeczka kurkumy 1 rozgnieciony ząbek czosnku ½ łyżeczki pieprzu cajene sól morska skórka cytryny pokrojona w paski 3 łyżki klarowanego masła 2 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: ! szklankę jogurtu wymieszać…
Tag: grillowane
Listy
Szaszłyki z pomidorków i przegrzebek grillowane
by Malwina Kłeczek • • 0 Comments
Składniki: 16 dużych przegrzebek 24 pomidorki koktajlowe 1 cytryna 2 łyżki oliwy 2 łyżki musztardy Dijon szczypta soli Sposób przyrządzenia: Z umytej cytryny otrzeć 1,5 łyżeczki skórki i wycisnąć 1 łyżkę soku. W małej miseczce wymieszać otartą z cytryny skórkę, sok, oliwę, musztardę i sól. Na namoczone w wodzie szpadki do szaszłyków nabijać kolejno pomidor,…
Listy
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
by Marta Półtorak • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z kurczaka 4 średnie, dojrzałe pomidory przekrojone na połówki 2 pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory 4 łyżeczki posiekanej bazylii 2 łyżki oliwy 1 zgnieciony w prace ząbek czosnku ½ łyżeczki soli ½ szklanki octu balsamicznego Sposób przyrządzenia: Pokrojone w kostkę pomidory, bazylię, ocet, olej, czosnek i sól zmiksować w blenderze. Odlać ½…
Listy
Grillowane tosty z serem Cheddar
by Renata Banach • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki białego pieczywa tostowego 4 łyżeczki masła 4 plastry sera Cheddar Sposób przyrządzenia: Opiec jedną stronę chleba tostowego na średnio gorącym grillu. Zarumienioną stronę sera posmarować obficie masłem, położyć na niej plaster sera. Ponownie umieścić na grillu i piec aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać gorące.