Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grill

Tuńczyk z grilla Natalii

Dla miłośników ryb. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na tuńczyka z grilla pomysłu Natalii. Przepis zawiera: steki z tuńczyka, oliwę z oliwek, sok z cytryny, kolendrę i czosnek. 
 

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka kolendry 
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól
  • pieprz 

Udka z kurczaka Franka

Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszne udka z kurczaka. Znakomita marynata, która podkręciła smak mięsa. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: udek z kurczaka, sosu sojowego, musztardy, cebuli i czosnku. 

 

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego 
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • szczypta mielonej kolendry

Grillowane pstrągi Kaśki

Przepisy na ryby warte wypróbowania. Przygotuj pstrąga według naszego pomysłu. Do przygotowania tego przepisu oprócz ryb potrzebujesz: soku z cytryny, masła, oliwy z oliwek oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • ½ kostki masła
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • kilka ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Krewetkowe szaszłyki Natalii

Znakomite przepisy na krewetki. Musisz je wypróbować. Tym razem krewetkowe szaszłyki przepisu Natalii. Lista zakupów: krewetki, czosnek, oliwa z oliwek i sok z cytryny. 
 

Składniki:

  • 350 g krewetek 
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanych liści kolendry
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki Marcela

Mamy dla Was przepis na pyszne szaszłyki z kurczaka. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, czosnku, sosu sojowego i imbiru.  
 

Składniki:

  • 700 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm startego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • natka pietruszki 
  • sól
  • pieprz