Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grill

Grillowane pstrągi Poli

Dla miłośników grillowania. Zbiór znakomitych przepisów. Grillowane pstrągi Poli to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów; pstrągi, oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek i natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów 
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 dymka
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól
  • pieprz

Żeberka przepisu Zuzki

Sezon grillowy ruszył, więc nie może zabraknąć przepisu na soczyste żeberka z grilla. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: żeberek, musztardy, miodu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki  
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki Walerii

Kolejna propozycja pychotki. pl na pyszne, soczyste szaszłyki. Do ich wykonania potrzebujesz: jagnięciny, soku z limonki, oliwy z oliwek, czosnku u cebuli. 
 

Składniki:

  • ½ kg jagnięciny
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 4 łyżki wody
  • ½  łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki
  • ½  łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Żeberka z grilla Maryli

Masz dziś ochotę na pyszne, soczyste żeberka z grilla? Wypróbuj przepis Maryli. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek wieprzowych, piwa, oliwy z oliwek, miodu, musztardy i cebuli. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 300 ml piwa
  • 1 szkl oliwy
  • 3 łyżki miodu
  • 3 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ostra papryczka
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki jagnięce Bartłomieja

Wypróbuj przepis Bartłomieja na pyszne szaszłyki jagnięce. Aby wykonać ten przepis będziesz Potrzebować: jagnięciny, musztardy, słodkiej i ostrej papryki oraz soku z limonki. 

 

Składniki:

  • ½ kg jagnięciny
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • skórka z 1/2 limonki
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz