Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowanie

Sałatka przekładana z kurczakiem

Składniki: piersi z kurczaka ketchup kukurydza konserwowa ogórki konserwowe czerwona cebula sałata lodowa lub kapusta pekińska majonez przezroczyste naczynie Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na patelni. Ogórki i cebule pokroić w drobna kostkę i sałatę(kapustę)posiekać. Do przezroczystego naczynia wsypać podsmażonego i ostudzonego kurczaka, na to dodać trochę keczupu.…

Kasza kukurydziana po góralsku

Składniki: 20 dag kaszy kukurydzianej 20 dag boczku 1 cebula 10 dag bryndzy 10 dag szynki wędzonej 1 łyżka masła 3 – 4 łyżki śmietany 18% sól, pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej Sposób przyrządzenia: Kaszę opłukać, wlać 2 szklanki wrzącej posolonej wody z masłem i mieszając, zagotować. Gotować kaszę na bardzo małym…

Pstrąg spełnione marzenie

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Pstrąg – 1 szt. Marchew – 1 szt. Pietruszka – 1 szt. Seler naciowy – 1 szt. Ocet winny – 1/4 litra Szalotki – 2 szt. Por – 1 szt. Żelatyna listki – 6 szt. Liść laurowy – 1 szt. Sok z 1 cytryny Barwnik spożywczy niebieski – 1 szt.…

Z lasu do spiżarni – 5

Żurawina błotna Cechy wyróżniające: łodyżka pełzająca, nitkowata, cienka, odlegle ulistniona, do 1 m długości. Liście małe, zimotrwałe, drobne, 0,1 – 1,2 cm dł. , skórzaste, jajowate lub jajowatoeliptyczne, brzegami podwinięte, z wierzchu zielone, od spodu sinobiałe. Kwiaty zwieszone, po 2 – 3 na szczytach gałązek, długoszypułkowe. Płatki w dół odwinięte, o,7 cm dł i 0,3…