Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gorące

Przegrzebki zapiekane

Składniki: 50 dkg przegrzebek 1 szklanka bulionu drobiowego ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ¼ szklanki śmietany kremowej 2 łyżki tartego sera parmezan 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki posiekanej naci pietruszki Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion drobiowy, dodać gałkę muszkatołową i pieprz,…

Bajgle zapiekane z serem

Składniki: ser żółty o kształcie walca lub ser mozzarella przekrojone na połowę bajgle (kliknij) pomidorki koktajlowe Dressing: 1 łyżka octu balsamicznego 1,5 łyżki oliwy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka soku pomarańczowego Sałata: mieszanka sałat 1 pokrojona drobno papryka 2 drobno pokrojone szalotki 1 pokrojony mały ogórek garść posiekanych prażonych migdałów Sposób przyrządzenia: Składniki dressingu zmiksować.…

Zapiekanka grecka

Składniki: 3 pokrojone pomidory 20 dkg pokrojonego w kostkę sera feta 1 szklanka rozdrobnionych liści sałaty rukoli 4 jajka 1 szklanka śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami pomidory, ser feta, sałatę. Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką tą zalać ułożone w naczyniu żaroodpornym składniki. Zapiekać przez…

Zapiekana tilapia

Składniki: filety z tilapii lub pangi sól, pieprz do smaku sok z 3 cytryn 10 opieczonych kromek chleba tostowego ½ łyżeczki musztardy w proszku 1 łyżka posiekanego koperku 5 posiekanych drobno cebulek szalotka 10 osączonych, posiekanych marynowanych pieczarek 1 szklanka esencjonalnego buliony drobiowego 10 pokrojonych w kostkę paluszków (pałeczek) krabowych 1 szklanka roztopionego masła 2…

Mini zapiekanki

Składniki: 15 pokrojonych w plastry i usmażonych pieczarek 2 pokrojone pomidory 1 drobno posiekana czerwona cebula 25 pokrojonych oliwek bez pestek 5 łyżek majonezu 1 szklanka tartego żółtego sera 1 bułka wecka lub bagietka mielone chili Sposób przyrządzenia: Bułkę lub bagietkę pokroić w plastry o grubości około 8 mm. Każda posypać cieniutko serem i zapiec…