Składniki: 1 kg flaków 2 jajka 1 szkl. tartej bułki sól masło Sposób wykonania: Flaki dokładnie oczyścić po czym zalać osoloną wodą i ugotować. Następnie odcedzić i wytrzeć do sucha. Pokroić na małe kawałki, które oprószyć solą. Zanurzać je w roztrzepanych jajkach a potem w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym maśle.
Tag: flaki
Zupy
Trippa alla romana – Flaki podawane na sposób rzymski*
by marek • • 0 Comments
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (porcja dla 4 osób) Flaki wołowe – 80 dkg Cebula (krojona w kostkę) – 1 duża Marchew julien – 15 dkg Seler julien – 1 szt. Por julien – 15 dkg Pomidor (krojony w kostkę) – 15 dkg Pomidor pelati – 15 dkg Bulion z kury – 1 litr…