Składniki: 2 filety z kurczaka 1 l maślanki 1 op. krakersów przyprawa do mięs Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które zalać maślanką i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia odsączyć kurczaka z maślanki i obtoczyć w pokruszonych krakersach wymieszanych z przyprawą do mięs. Ułożyć na blasze i wstaiwc do piekarnika rozgrzanego do…
Tag: filety
Łosoś
Łosoś w panierce z papryką
by Monika Gawin • • 0 Comments
Składniki: 4 filety łososia sól pieprz 100 g bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sproszkowaną papryką. Smażyć na rozgrzanym maśle z obydwu stron. Przed podaniem polać ulubionym sosem.
Łosoś
Łosoś w panierce migdałowej
by Ewa Borzęcka • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z łososia sól pieprz 1 cytryna 100 g bułki tartej 60 g mielonych migdałów 130 g masła 300 ml wywaru z ryby 100 g krabów 20 g ziarenek gorczycy 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki płatków migdałowych Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie mielone migdały wymieszać z bułką tartą i…
Sola i Flądra
Roladki z flądry z rukolą
by Kaja Kosakowska • • 0 Comments
Składniki: 750 g filetów flądry sok z ½ cytryny 1 szalotka 400 g boczniaków 3 łyżki masła 2 łyżki wytrawnego sherry 200 g gęstej śmietany sól pieprz 1 pęczek rukoli Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie grzyby pokroić i podsmażyć na rozgrzanym maśle,…