Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety ze szczupaka

Szczupak lub sandacz z piekarnika lub grilla

Składniki: 1 szczupak o średniej wadze sok z 1 cytryny sól, pieprz masło rozpuszczone w oleju Sposób przyrządzenia: Szczupaka dokładnie umyć, oskrobać delikatnie, sprawić. Po usunięciu wnętrzności i otrzewnej ponownie umyć i osuszyć. Usunąć oczy i płaty skrzelowe. Tak przygotowaną rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Po upływie…

Szczupak lub sandacz po dworsku

Składniki: Na każdy 1 kg filetu ze szczupaka: 15 dkg smażonej cebuli 10 dkg surowej cebuli 25 dkg miąższu chleba pszennego 3 jajka 1 łyżeczka masła posiekany czosnek, mielony, czarny pieprz, sól, cukier Sposób przyrządzenia: Szczupaka dokładnie umyć, oskrobać delikatnie, sprawić. Po usunięciu wnętrzności i otrzewnej ponownie umyć i osuszyć. Usunąć oczy i płaty skrzelowe…

Szczupak lub sandacz z kolorowym farszem

Składniki: 2 kg sprawionego szczupaka lub sandacza sól i pieprz do smaku plastry cytryny, natka pietruszki Farsz: 6 ugotowanych pokrojonych w kostkę jajek 20 dkg pokrojonego w kostkę żółtego sera 4 posiekane ząbki czosnku 6 łyżek masła 2 czerwone, oczyszczone, pokrojone w kostkę papryki 1 jajko sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z ryby…