Składniki: 1 szczupak o średniej wadze sok z 1 cytryny sól, pieprz masło rozpuszczone w oleju Sposób przyrządzenia: Szczupaka dokładnie umyć, oskrobać delikatnie, sprawić. Po usunięciu wnętrzności i otrzewnej ponownie umyć i osuszyć. Usunąć oczy i płaty skrzelowe. Tak przygotowaną rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Po upływie…
Tag: filety ze szczupaka
Szczupak
Szczupak lub sandacz po dworsku
by Magda • • 0 Comments
Składniki: Na każdy 1 kg filetu ze szczupaka: 15 dkg smażonej cebuli 10 dkg surowej cebuli 25 dkg miąższu chleba pszennego 3 jajka 1 łyżeczka masła posiekany czosnek, mielony, czarny pieprz, sól, cukier Sposób przyrządzenia: Szczupaka dokładnie umyć, oskrobać delikatnie, sprawić. Po usunięciu wnętrzności i otrzewnej ponownie umyć i osuszyć. Usunąć oczy i płaty skrzelowe…
Szczupak
Szczupak lub sandacz z kolorowym farszem
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 2 kg sprawionego szczupaka lub sandacza sól i pieprz do smaku plastry cytryny, natka pietruszki Farsz: 6 ugotowanych pokrojonych w kostkę jajek 20 dkg pokrojonego w kostkę żółtego sera 4 posiekane ząbki czosnku 6 łyżek masła 2 czerwone, oczyszczone, pokrojone w kostkę papryki 1 jajko sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z ryby…
Szczupak
Szczupak smażony
by Babciagramolka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów ze szczupaka sól pieprz mielony sok z cytryny mąka oliwa do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny, posolić ,popieprzyć. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano z obu stron.