Składniki: 250 g filetów z łososia gotowe ciasto francuskie 5 pieczarek cebula żółtko cytryna śmietana vegeta sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka koperek Sposób wykonania: Cebulę posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku ziołami oraz papryką i wymieszać ze śmietaną. Doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia, Następnie…
Tag: filety z łososia
Łosoś
Łosoś w egzotycznym sosie
by Ula Szwedo • • 0 Comments
Składniki: 6 filetów z łososia Marynata: 1 ½ szklanki sosu sojowego ½ szklanki octu ryżowego 3 ząbki czosnku 2 mandarynki 2 łyżeczki cukru kawałek korzenia imbiru Sposób przyrządzenia: Do szklanego naczynia wlać ocet ryżowy, sos sojowy, cukier, łyżkę startego imbiru, startą skórkę i sok z mandarynki. Dodać poobierany i posiekany czosnek i ½ szklanki wody.…
Łosoś
Łosoś w sosie ćwikłowym
by Konrad Węgliński • • 0 Comments
Składniki:
- 4 kawałki filetów łososia
- 1 ugotowany burak
- 1 szalotka
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki oleju
- ½ szkl. bulionu
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 1 łyżka startego chrzanu
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- olej
Łosoś
Paszteciki z wędzonym łososiem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 1 por papryka czerwona 1 papryka żółta 1papryka zielona 1 jajko 200 g łososia wędzonego cytryna, olej, sól, i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę i paprykę pokroić w wąskie paseczki i poddusić na oleju. Ciasto rozwałkować, pokroić w dosyć szerokie pasy ,…