Składniki: 250 g filetów śledziowych 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 200 g masła 6-7 jajek cukier pieprz sok z cytryny 300 g razowego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Bułkę namoczyć po czym ja wycisnąć i dodać do śledzi razem z posiekaną cebulą oraz białkami jajek ugotowanych na twardo. Całość zemleć w maszynce. Następnie masło utrzeć…
Tag: filety śledziowe
Śledzie
Śledzie z jajkiem w majonezie
by Dagmara Nikiel • • 0 Comments
Ryby
Śledź w oliwie
by Ola Abramczyk • • 0 Comments
Ryby
Śledź w majonezie
by Kamila Cholewińska • • 0 Comments
Przekąski
Kanapki ze smażonym śledziem i marynowaną cebulą
by Kinga Myśliwiec • • 0 Comments
Składniki: 250 g filetów ze śledzia mąka marynowana cebula olej 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Filety oprószyć solą po czym obtoczyć w mace i usmażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawić aby ostygły. Następnie na kromkach chleba ułożyć plastry marynowanej cebulki, śledzia i ponownie cebulę. Udekorować natką pietruszki.





