Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety śledziowe

Śledzie z ogórkiem i groszkiem

Składniki: płaty śledziowe ogórki konserwowe groszek konserwowy jajka majonez mielona słodka papryka czerwona papryka szczypiorek Sposób wykonania: Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w plasterki, jajka połówki a cebule posiekać. Następnie na kawałku śledzie położyć plasterek ogórka, potem krążek cebuli i jajko. Śpiąc całość wykałaczką i polać majonezem. Udekorować groszkiem, papryką i szczypiorkiem. Jajka do…

Śledzie z rodzynkami

Składniki: 1 kg płatów śledziowych 5 cebul ¼ szkl. cukru ¼ szkl. octu mały słoiczek przecieru pomidorowego 15 dag rodzynek 2 listki laurowe 3 ziela angielskie Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać listki laurowe oraz ziele i nadal trzymamy na ogniu. W trakcie dodawać cukier, ocet, koncentrat…

Śledź w śmietanie Jadwigi

Składniki: 1 kg solonych śledzie mleko groszek 2 jabłka 3 cebule 250 ml majonezu 250 ml śmietany pieprz Zalewa: 3 ziarna czarnego pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 3 łyżki octu Sposób wykonania: Składniki podane na zalewę wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym dodać plasterki cebuli i odstawić do ostygnięcia. Śledzie zalać…

Pasta ze śledzi z cebulką

Składniki: 1 śledź 10 dag twarogu 1 cebula 1 jajko 3 dag margaryny sól Sposób wykonania: Namoczone śledzie oczyścić, zdjąć skórę oraz usunąć ości. Następnie dodać ugotowane na twardo jajka, cebulę, twaróg oraz margarynę. Całość dokładnie utrzeć aby powstała pulchna masa. Doprawić do smaku solą.