Składniki: • 800 g filetów okonia nilowego • mleko (wystarczająca ilość aby przekryć filety w naczyniu – czytaj dalej) • sól i pieprz • sok z dwóch cytryn • 150 g majonezu • 1 do 1 ½ łyżeczki musztardy • tarta bułka Wykonanie: Jeden dzień przed przyrządzaniem umieszczamy w płaskim naczyniu do pieczenia filety z okonia…
Tag: filety rybne
Ryby
Okoń nilowy po prowansalsku
by Administrator • • 0 Comments
Owoce morza
Owoce morza w pikantnym sosie.
by Roman • • 0 Comments
Skład: filety z ryby krewetki mule 10dkg zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 2 łyżeczki imbiru w proszku 1 kolorowa papryka 4 łyżeczki sosu chili ½ szklanki białego wina natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Rybę pokroić na małe kawałki. Obrać i oczyścić krewetki zostawiając ogonki.Paprykę oczyścić, drobno pokroić. Małże oczyścić. Rozgrzać olej w rondlu, wrzucić rybę,…
Ryby
Ryba w musztardzie
by Bazylia • • 1 Comment
Jakiś czas temu natknęłam się na przepis na RYBĘ W MUSZTARDZIE. Zaintrygował mnie i chodziłam koło niego jakiś czas, aż wreszcie dziś zrobiłam sobie na obiad. Podaję przepis oryginalny: Składniki: • 4 kostki (dzwonka) mrożonej ryby • 3 łyżki tartej bułki • 1 jajko • olej • 3 łyżki musztardy • 3 łyżki ziół (oregano,…
Panga
Panga glazurowana na ostro
by Administrator • • 6 komentarzy
Składniki: – filety z Pangi Glazura: – drobno posiekana mała cebulka – 1/3 łyżeczki płatków z chilli (lub ¼ łyżeczki sproszkowanego chilli) – 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 4 potłuczone ziarenka ziela angielskiego – 100 ml wody – łyżeczka koncentratu pomidorowego – 4 łyżeczki cukru (można dodać część cukru trzcinowego) – Olej Wykonanie: Pierwszym…
-224x300.jpg)
.jpg)