Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Smażony szczupak Ilony

Składniki: szczupak 1,5- 2 kg mąka bułka tarta jajka 3 sztuki sól pieprz zioła prowansalskie suszony koperek sok z cytryny olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w kawałki około 3- 4 centymetrowe, głowę odłożyć, ponieważ nie ma w niej mięsa, więc nie nadaje się do spożycia. Kawałki szczupaka…

Pasta rybna Ilony

Składniki: ryba wędzona 1 sztuka cebulka 1 sztuka jajko na twardo 2 sztuki sól pieprz ogórek konserwowy 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Mięso ryby wędzonej należy oddzielić od ości, włożyć je do miseczki i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotowane na twardo i ogórka konserwowego należy pokroić w drobną kosteczkę, dodać do ryby. Cebulkę należy bardzo drobno posiekać…

Karp w dzwonkach duszony w piwie

Składniki; • 1 kg karpia • 2 szkl. piwa • ½ szkl. 3 % octu • 120 g czerstwego białego chleba • 4 łyżki masła • 2 łyżki rodzynek • skórka z 1 cytryny • sól • pieprz • łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Wypatroszonego i oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą…

Pasta ze szprotek

Składniki: szprotki z puszki 30 dag masło 10 dag twarożek 30 dag szczypiorek posiekany 5 łyżeczek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Szprotki należy zemleć w maszynce, dodać do mich miękkie masło oraz twarożek i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec należy dodać posiekany bardzo drobno szczypiorek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Po wymieszaniu wstawić do…