Składniki: 1 kg węgorza 50 g cebuli 100 g włoszczyzny 30 g mąki 1/8 l śmietany sól 2 łyżki posiekanego koperku cytryna Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar. Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą. Następnie węgorza odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które…
Tag: filety rybne
Listy
Karp smażony z płatkami migdałowymi
by Maria Dura • • 0 Comments
Listy
Śledzie w winnym sosie
by Elżbieta • • 0 Comments
Listy
Karp zapiekany z cebulą i papryką
by Halina Wołowiec • • 0 Comments
Składniki: 1 sprawiony karp (1,2 kg) 1 żółta papryka 2 cebule 3/4 szklanki gotowego sosu pomidorowego z kartonika 2 łyżki masła do wysmarowania naczynia sól, pieprz Sposób wykonania: Karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie paprykę pokroić w kostkę a cebulę w krążki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem rozłożyć połowę cebuli i…
-238x300.jpg)
.jpg)


-300x200.jpg)
.jpg)