Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Pieczona żabnica

Składniki: 675 g ogona żabnicy 5 ząbków czosnku sol pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 1 łyżka posiekanych listków bazylii Sposób wykonania: Na każdym kawałku ryby zrobić małe nacięcia, w które włożyć plasterki czosnku. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.…

Zupa rybna po grecku

Składniki: 900 g filetów różnych ryb: dorsz, flądra, halibut, anioł morski 150 ml oliwy z oliwek 2 cebule 2 łodygi selera 2 ząbki czosnku 150 ml białego wina 4 pomidory z puszki skórka z 1 pomarańczy 1 łyżeczka posiekanego tymianku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 liście laurowe sól pieprz cząstki cytryny Sposób wykonania; Na…

Miecznik po japońsku z grilla

Składniki: 4 steki z miecznika ½ szkl sosu tamari ½ szkl wody łyżka sherry łyżka startego świeżego imbiru ½  szkl zielonej cebulki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżeczki octu winnego z jabłek 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do miseczki wlać sos tamari, wodę oraz sherry. Wrzucić starty imbir, posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty…