Składniki: 8 pomidorów ¼ kg pieczarek op sera feta 2 łyżki oliwy pieprz Sposób wykonania: Pomidory umyć po czym ściąć z nich wierzch tzw. „czapeczkę” i delikatnie wydrążyć miąższ. Następnie obrane i pokrojone pieczarki przesmażyć na rozgrzanej oliwie. W miedzy czasie pokroić ser feta w drobną kosteczkę. Wydrążone środki pomidorów posypać ulubionymi ziołami oraz przyprawami.…
Tag: faszerowane
Porady i Ciekawostki
Świąteczne jajka faszerowane pieczarkami
by Żaneta Dziubek • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Jajka faszerowane rybą wędzoną Kasi
by Kasia Bryk • • 0 Comments
Składniki: 6 jaj wędzona makrela łyżeczka oliwy łyżeczka masła ¼ pęczka szczypiorku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wówczas delikatnie wydrążyć żółtka. Następnie z makreli usunąć ości oraz skórę i do mięsa wrzucić żółtka. Dodać jeszcze oliwę oraz masło o całość dokładnie utrzeć na jednolitą…
Porady i Ciekawostki
Jajka faszerowane chrzanem i szynką
by Adam Jarosiński • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Szyjka gęsi faszerowana wątróbką
by Damian Maćkowski • • 0 Comments
Składniki: skórka z szyjki 20 dag wątróbki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej garść rodzynków 1 łyżka masła ½ łyżeczki majeranku szczypta mielonego ziela angielskiego sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę drobno pokroić po czym dodać do niej żółtka, masło, bułkę tartą i majeranek. Całość dokładnie utrzeć po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie…