Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowane

Pomidory z pieczarkami i serem feta

Składniki: 8 pomidorów ¼ kg pieczarek op sera feta 2 łyżki oliwy pieprz Sposób wykonania: Pomidory umyć po czym ściąć z nich wierzch tzw. „czapeczkę” i delikatnie wydrążyć miąższ. Następnie obrane i pokrojone pieczarki przesmażyć na rozgrzanej oliwie. W miedzy czasie pokroić ser feta w drobną kosteczkę. Wydrążone środki pomidorów posypać ulubionymi ziołami oraz przyprawami.…

Jajka faszerowane rybą wędzoną Kasi

Składniki: 6 jaj wędzona makrela łyżeczka oliwy łyżeczka masła ¼ pęczka szczypiorku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wówczas delikatnie wydrążyć żółtka. Następnie z makreli usunąć ości oraz skórę i do mięsa wrzucić żółtka. Dodać jeszcze oliwę oraz masło o całość dokładnie utrzeć na jednolitą…

Szyjka gęsi faszerowana wątróbką

Składniki: skórka z szyjki 20 dag wątróbki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej garść rodzynków 1 łyżka masła ½ łyżeczki majeranku szczypta mielonego ziela angielskiego sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę drobno pokroić po czym dodać do niej żółtka, masło, bułkę tartą i majeranek. Całość dokładnie utrzeć po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie…