Składniki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz curry 1 łyżka masła 200 g kwaśniej śmietany 300 g mąki 3 jajka ½ pęczka szczypiorku 2 czerwone papryki 100 g startego sera Sposób wykonania: Kurczaka pokroić w paski, które oprószyć solą, pieprzem oraz curry i przesmażyć je na rozgrzanym maśle po czym zalać je śmietaną i trzymać…
Tag: faszerowane
Listy
Faszerowane serem, zapiekane pomidory
by Kinga Niedzwiedzka • • 0 Comments
Składniki: 10 pomidorów 20 dkg obsączonych granulek serka wiejskiego 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem. Obsączony serek wiejski wymieszać z przyprawami i szczypiorkiem. Tak przygotowanym farszem napełnić wnętrze pomidorów, na…
Listy
Pomidory faszerowane paluszkami krabowymi
by Gabriella Racka • • 0 Comments
Składniki: 8 pomidorów 25 dkg paluszków krabowych 10 dkg sera koziego lub twarogu 1 cebula skórka otarta z 1 cytryny ¼ łyżeczki sosu tabasco lub keczupu posiekany szczypiorek lub natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem.…
Listy
Faszerowane ryżem, zapiekane pomidory
by Halina Gajdzik • • 0 Comments
Składniki: 8 pomidorów 10 dkg ryżu 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki tartej bułki 1 jajko sól, pieprz szczypta cynamonu – opcjonalnie Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem i szczyptą cynamonu. Ryż…
Listy
Cytryny faszerowane sardynkami
by Lucyna Waniek • • 0 Comments
Składniki: 4 cytryny 1 puszka sardynek ½ pęczka natki pietruszki 8 oliwek 1 cebula biały pieprz Sposób wykonania: Cebule i natkę pietruszki po czym dodać do sardynek razem z oliwkami. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Następnie cytryny sparzyć wrzątkiem, odciąć wierzch i wydrążyć miąższ. Napełni je wcześniej przygotowanym farszem.