Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowane

Faszerowane serem, zapiekane pomidory

Składniki: 10 pomidorów 20 dkg obsączonych granulek serka wiejskiego 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem. Obsączony serek wiejski wymieszać z przyprawami i szczypiorkiem. Tak przygotowanym farszem napełnić wnętrze pomidorów,  na…

Pomidory faszerowane paluszkami krabowymi

Składniki: 8 pomidorów 25 dkg paluszków krabowych 10 dkg sera koziego lub twarogu 1 cebula skórka otarta z 1 cytryny ¼ łyżeczki sosu tabasco lub keczupu posiekany szczypiorek lub natka pietruszki sól, pieprz   Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem.…

Faszerowane ryżem, zapiekane pomidory

Składniki: 8 pomidorów 10 dkg ryżu 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki tartej bułki 1 jajko sól, pieprz szczypta cynamonu – opcjonalnie Sposób przyrządzenia: Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem i szczyptą cynamonu. Ryż…

Cytryny faszerowane sardynkami

Składniki: 4 cytryny 1 puszka sardynek ½ pęczka natki pietruszki 8 oliwek 1 cebula biały pieprz Sposób wykonania: Cebule i natkę pietruszki po czym dodać do sardynek razem z oliwkami. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Następnie cytryny sparzyć wrzątkiem, odciąć wierzch i wydrążyć miąższ. Napełni je wcześniej przygotowanym farszem.