Składniki: 12 ziemniaków równej wielkości 12 plastrów boczku 1 łyżeczka kminku posiekany szczypiorek 20 dkg tartego żółtego sera 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach, schłodzić, obrać. Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na połowę, część miąższu usunąć łyżeczką. Tarty ser wymieszać z kminkiem i szczypiorkiem, wypełnić mieszanką wgłębienia…
Tag: faszerowane
Pieczarki
Pieczarki z czosnkiem
by Oliwia Kościółek • • 0 Comments
Składniki: 12 pieczarek łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej cebula 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. W między czasie z pieczarek odciąć nóżki i posiekane dodać do cebulki razem z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem i bułką tartą. całość dokładnie wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek,…
Inne wypieki
Bułeczki z niespodzianką
by Barbara Karkowska • • 0 Comments
Składniki: 6 dużych bułek 15-20 dkg wędzonego boczku 15-20 dkg szynki drobiowej 15-20 dkg mortadeli 4 duże cebule 30 dkg pieczarek 25 dkg żółtego sera Gouda olej do smażenia sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z bułek wydrążyć środki .Na patelni rozgrzać olej ,obrać cebulę pokroić w cienkie paseczki ,pieczarki pokroić w kosteczkę , podsmażyć…
Sałatki
Sałatka z pomidora i zielonego ogórka
by Agnieszka Kopaczewska • • 0 Comments
Składniki: 5 dojrzałych pomidorów 3 długie zielone ogórki 2 ząbki czosnku 1 cebula ½ szklanki śmietany pęczek zielonego koperku cukier ocet sól ,pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pomidory myjemy , osączamy na papierowym ręczniku. Ścinamy jedną trzecią od góry, wydrążamy miąższ, zostawiając około 2 cm ścianki. Ogórki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę…
Pieczarki
Pieczarki nadziewane kaszą jęczmienną i mięsem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 kapeluszy pieczarek 1/5 szklanki kaszy jęczmiennej 60 dkg mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 2 cebule 1 papryka czerwona 20 dkg żółtego sera gouda 1 koncentrat pomidorowy natka pietruszki oliwa, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do osolonego wrzątku dodajemy kaszę, zmniejszamy ogień i na małym ogniu gotujemy jeszcze około 30 minut. Odstawiamy do…