Składniki:
- 25 dag ziemniaków
- 1 seler
- 25 dag fasolki szparagowej
- 4 jaja (ugotowane na twardo)
- kilka łyżek majonezu
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- 4 pomidory
Składniki: ½ kg fasolki Jaś 2-3 ząbki czosnku 15 dkg wędzonego boczku sól, majeranek do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę namoczyć w przegotowanej letniej wodzie na kilka godzin. Ugotować w wodzie w której się moczyła i pod koniec gotowania posolić. Miękką fasolkę odcedzić na sicie. Boczek pokroić w paseczki stopić. Czosnek obrać , rozetrzeć z niewielką…
Składniki: 500 g fasolki szparagowej ocet estrogenowy sól olej pieprz 1 łyżka posiekanej cebuli Sposób wykonania: Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, które ugotować w osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić a gdy ostygnie skropić ją octem estrogenowym i olejem. Dodać jeszcze cebulkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 30 dag fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 1 łyżka łagodnej musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę przekroić na mniejsze kawałki, które ugotować w osolonym wrzątku. W między czasie cebule i czosnek posiekać. Natomiast oliwę wymieszać z octem, musztardą. Wszystkie składniki…
Składniki: 100 g zielonej fasolki szparagowej sól 2 – 3 liście sałaty 4 rzodkiewki jajko na twardo pomidor plaster wędzonej szynki SOS : 3 łyżki majonezu łyżka zmielonej gorczycy łyżka śmietany kremówki Sposób wykonania: Fasolkę zalać osoloną woda i ugotować. W między czasie sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, jajka w kostkę,…