Składniki: 25 dag zielonej fasolki szparagowej 25 dag żółtej fasolki szparagowej 30 dag młodego bobu 10 dag białej fasoli z puszki 10 dag czerwonej fasoli z puszki 15 dag dymki 2 pęczki natki Sposób wykonania; Fasolki szparagowe ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i dodać odsączone fasolki z puszki oraz ugotowany bób. Dodać…
Tag: fasolka
Listy
Sałatka z fasolki szparagowej i marchwi
by Patrycja Ciechanowska • • 0 Comments
Listy
Sałatka z fasoli, pomidora i papryki
by Klaudia Kozińska • • 0 Comments
Składniki garść ugotowanej fasoli Jasiek 1 pomidor ¼ żółtej papryki ¼ czerwonej papryki ząbek czosnku kilka liści świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sposób wykonania: Do fasoli dodać pomidora pokrojonego na ćwiartki, papryki w paski oraz posiekany czosnek. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku pieprzem oraz oliwą i udekorować listkami bazylii.
Listy
Zupa z fasolki i ziemniaków
by Paulina Wałbrzych • • 0 Comments
Listy
Sałatka z pieczarek z fasolką szparagową
by Adrianna Grela • • 0 Comments
Składniki: 10 dag pieczarek 10 dag fasolki szparagowej 1/4 kalafiora sól 2-3 pomidory 2 zielone papryki 1 ogórek 3 jaja pieprz cukier sok z cytryny kilka łyżek majonezu Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, fasolkę i kalafiora podzielić na różyczki ugotować w osolonej wodzie. Pomidory pokroić w kostkę, papryki w paski a ogórek w plasterki.…