Składniki: 25 dag sera edamskiego 1 szklanka drobnej fasoli 2 filety śledzi korzennych lub matiesów 2 cebule 10 śliwek z octu 2 łyżki posiekanego szczypiorku 6 łyżek posiekanej natki pietruszki 10 szklanka sosu tatarskiego pieprz 3-4 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę, fasolkę zalać wodą i gotować do miękkości. Następnie śledzie pokroić…
Tag: fasolka
Listy
Sałatka ryżowa z fasolką i kukurydzą
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 100 g długo ziarnistego ryżu 100 g czerwonej fasoli z puszki mała cebula strąk czerwonej papryki 50 g kukurydzy z puszki pomarańcza łyżka soku cytrynowego natka 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie fasolkę i kukurydzę odsączyć z puszki. Następnie cebulę posiekać a pomarańcze obrać…
Listy
Sałatka z kurczaka i makaronu
by Katarzyna • • 0 Comments
Składniki: 1 op. makaronu muszelki około 1,5 kg całego kurczaka 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 słoik papryki konserwowej słoik ogórków konserwowych słoik majonezu papryka słodka sól pieprz vegeta 4 ząbki czosnku liść lubczyku Sposób wykonania: Kurczaka zalać wodą i ugotować po czym podzielić go na mniejsze kawałki i przesmażyć na rozgrzanym…
Listy
Fasolka szparagowa z wody
by Malwina Kurowska • • 0 Comments
Listy
Fasolka szparagowa z rumianą tartą bułka
by Justyna Kot • • 0 Comments
Składniki: 1 kg fasolki szparagowej ½ szklanki bułki tartej ½ kostki masła sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę oczyścić, umyć , odciąć końcówki , usunąć włókna, ugotować w wodzie z solą i cukrem. Podawać gorącą z surowym masłem i posypać zrumienioną tartą bułką.