Składniki:
- 1 mała grubo poszatkowana kapusta
- 75 dkg wołowiny z kością podzielona na porcje
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 małe opakowanie włoskiego sosu do sałatek
- 2 puszki wypłukanej, czerwonej fasoli konserwowanej
- 2 litry bulionu warzywnego
Składniki: 3 jajka 1 łyżeczka oleju sól, pieprz ¼ puszki czerwonej fasoli konserwowanej 2 łyżki ulubionej salsy 1 łyżka żółtego, tartego sera Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać opłukaną fasolę z salsa, podgrzać. Na patelni rozgrzać olej, wybić jajka, smażyć do momentu uzyskania właściwej konsystencji, przyprawić solą i pieprzem. Gorącą jajecznice wyłożyć na talerz, obłożyć gorącą…
Składniki: po 3 szklanki oczyszczonych, pokrojonych w plastry cukinii, ogórka, dyni, cebuli i papryki 2 szklanki octu 5% 2 szklanki wody 4 łyżeczki soli 2 łyżeczki nasion kopru 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka mielonego pieprzu 12 goździków 4 listki laurowe Sposób przyrządzenia: Pokrojone warzywa ułożyć w sterylnych słojach. Pozostałe składniki wymieszać w rondlu, doprowadzić…
Składniki: 50 dkg oczyszczonych mini marchewek 2 szklanki obranych małych cebulek 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej 6 szklanek wody 4 szklanki octu 5% 4 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego kminku Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, sól i kminek, dodać marchewkę gotować 1 minutę następnie dodać cebulki i gotować kolejne 2 minuty, dodać…
Składniki: 1 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 7 papryczek chili pozbawionych nasion 7 ząbków czosnku 3,5 łyżeczki nasion gorczycy 3,5 łyżeczki nasion kopru 5 szklanek octu 5 % 5 szklanek wody ½ szklanka soli Sposób przyrządzenia: Strąki fasoli ułożyć w 7 sterylnych słoiczkach, dodać 1 papryczkę chili, 1 pokrojony na ćwiartki ząbek czosnku, ½ łyżeczki gorczycy…