Składniki: 450 g zielonej fasolki 4 plastry boczku 120 g sera rokfor ¾ szkl. prażonych orzechów włoskich pieprz Sposób wykonania: Fasolkę zalać wrzątkiem i gotować około 3-4 minuty po czym ją odcedzić. Następnie boczek przesmażyć aż stanie się chrupki. Fasolkę przełożyć na półmisek, posypać go boczkiem, pokruszonym serem oraz prażonymi orzechami. Lekko oprószyć solą oraz…
Tag: fasolka
Fasola
Śródziemnomorska zielona fasolka
by Jadwiga Płuciennik • • 0 Comments
Składniki: 450 g świeżej zielonej fasolki 2 łyżeczki mielonego rozmarynu 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soli koszernej pieprz Sposób wykonania: Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 4 minut. Po tym czasie odcedzić ją i dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać, aby fasolka dokładnie pokryła się…