Składniki: 1 ½ kg udźca wołowego 5 ½ szkl krupniku, może być z torebki brukiew 45 dag marchewki 45 dag fasolki szparagowej Sposób wykonania: Udziec wołowy dokładnie obsmażyć zaczynając od strony z tłuszczem. Następnie zalać go krupnikiem i doprowadzić do wrzenia. Wówczas wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny. Po…
Tag: fasolka szparagowa
Porady i Ciekawostki
Szparagi z marchewką i fasolką szparagową
by Bogusława Magiera • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Smażona fasola szparagowa
by Mateusz Kołakowski • • 0 Comments
Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 czerwone chili 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych ½ łyżeczki mielonego anyżku 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki klarowanego miodu ½ łyżeczki oleju sezamowego Sposób wykonania: Fasolkę przekroić na połówki i wrzucić ją do woka z rozgrzanym olejem. Smażyć około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie…
Listy
Pieczarkowa pita z fasolką
by Wanda Łukaszewska • • 0 Comments
Składniki: 4 pieczarki gruboziarnista sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 4 chlebki pita 2 łyżki majonezu 1 szkl preparowanej kaszy gryczanej 125 g ugotowanej fasolki szparagowej Sposób wykonania: Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą oraz pieprzem o czym wrzucić je na silną rozgrzaną oliwę z oliwek i smażyć do miękkości około 4 minut. W między…
Listy
Fasolka szparagowa z orzeszkami
by Daria Rakowiak • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl posiekanej szalotki ¼ szkl orzeszków piniowych 1 szkl pokrojonych w kostkę pomidorów ½ kg fasolki szparagowej sól pieprz Sposób wykonania; Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie po czym ją odcedzić i zahartować zimną wodą. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekane szalotki oraz orzeszki. Smażyć na średnim ogniu około…