Składniki: 50 dkg pociętej fasolki szparagowej 2 łyżeczki oliwy 2 cebule pokrojone w drobną kostkę 2 zgniecione ząbki czosnku 2 łyżeczki tartego imbiru mielona kolendra, mielony kminek, mielony ostryż – do smaku 2 łyżeczki garam masala ½ ostrej pap[ryki pokrojonej w paseczki 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 3 obrane ze skórki i rozdrobnione pomidory 1 szklanka…
Tag: fasolka szparagowa
Zupa Gulaszowa
Zupa gulaszowa jesienna
by Maria • • 0 Comments
Składniki:
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 20 dkg fasolki szparagowej (mrożonej)
- 20 dkg brukselki (mrożonej)
- 15 dkg zielonego groszku (mrożonego)
- 20 dkg różyczek kalafiora
- 1 por
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 1,5 l bulionu mięsnego
- 4 porcje wędzonki ( boczek, szynka, golonka)
- 4 parówki
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- śmietana – opcjonalnie
Zupy
Smakowita zupa z rzepy
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 1 duża rzepa 1 litr bulionu drobiowego 2 marchewki 1 por (biała część) 1 cebula 10 dkg fasolki szparagowej 10 dkg zielonego groszku konserwowego 5 dkg listków szczawiu 2 łyżki masła śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Marchew, cebulę, pora i rzepę obrać, pokroić w słomkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę chwilę smażyć mieszając,…
Sałatki
Sałatka ze śledzi, ziemniaków i fasolki szparagowej
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg filetów z solonych śledzi 5 ugotowanych ziemniaków 2 cebule 25 dkg ugotowanej fasolki szparagowej majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć, odcedzić osuszyć, pokroić w poprzek na paseczki. Ziemniaki pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową pokroić na kawałki o długości zbliżonej do paseczków śledzia. Cebulkę obrać, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać…
Drób
Żołądki drobiowe w sosie śmietanowym z curry
by Natasza • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg żołądków drobiowych 20 dkg fasolki szparagowej 1 cebula 1 szklanka śmietany ½ łyżeczki curry ½ szklanki wina 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Żołądki dokładnie umyć, podzielić na połowę, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odlać wodę. Zalać żołądki ponownie wodą i gotować aż zmiękną. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. W rondlu rozgrzać masło,…