Składniki:
- ¾ kg baraniny
- ½ kg fasoli
- 2 cebule
- 2 marchwie
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone ½ pora 3 łyżki majonezu łyżka jogurtu łyżka szczypiorek sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę, tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć całość do salaterki. Ogórki kiszone pokroić w kostkę a pora w krążki, które sparzyć wrzątkiem, przełożyć do pozostałych składników.…
Składniki: ½ kg buraków 20 dag fasoli Jaś 1 biała cebula 1 łyżeczka listków majeranku 1 łyżka wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Do miseczki wlać wodę, oliwę, miód, ocet winny oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…
Składniki: 10 dag fasoli marchewka pietruszka plaster selera 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka ketchupu 1 szkl wywaru z fasoli sól pieprz cukier Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia dodać do fasoli jarzyny i gotować do miękkości. Wówczas całość przetrzeć przez sito. Dodać ketchup i wymieszać. Doprawić do smaku…