Składniki:
- 40 dkg fasoli
- 1 1/5 litra wody
- ½ litra mleka
- ½ kg pomidorów
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
Sos składniki:
- 5 dkg masła
- 1 średnia cebula
- 3 dkg mąki
- wywar z fasoli
- sok z cytryny
- cukier
- sól, pieprz
Składniki: 1,5 szkl. fasoli 1 ogórek kiszony 1 jabłko 1 jajko ugotowane na twardo 1 cebula 200 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać woda i odstawić na noc. Następnego dnia wodę wylać i zalać świeżą, ugotować fasolkę do miękkości. W między czasie jajko i…
Składniki: puszka fasoli słoiczek selera konserwowego 4 jajka kawałek pora zielona papryka czerwona papryka sól pieprz majonez Sposób wykonania: Fasole i selera odsączyć z zalewy, papryki pokroić w kostkę, jajka w plasterki a pora w krążki. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec polać majonezem.
Składniki: 1 szklanka średniej czerwonej fasoli 2 papryki 1 cebula 4 łyżki oleju 2 pomidory 1 łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Cebulę…