Składniki: 2 filety z matiasa 2 jajka 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na paski. Następnie jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę, którą dodać do śledzi. Dodać jeszcze śmietanę, majonez oraz szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…
Tag: farsz
Grillowane ziemniaki
Nadzienie z kawioru do ziemniaków z grilla
by Klementyna Okoń • • 0 Comments
Składniki: 100 g ikry z łososia 100 ml śmietany sok z cytryny Sposób wykonania: Ikrę wymieszać ze śmietaną. Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Grillowane ziemniaki
Nadzienie z bryndzy i szynki do ziemniaków z grilla
by Gosia Bugajska • • 0 Comments
Składniki: 60 g bryndzy 100 g sera mascarpone 3 łyżki śmietany 60 g szynki sól pieprz Sposób wykonania: Bryndze utrzeć z śmietaną i mascarpone po czym dodać jeszcze szynkę pokrojoną w małą kosteczkę. Całość wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Pierogi
Farsz z flaczków cielęcych do pierogów
by Celina Stanek • • 0 Comments
Składniki: 500 g flaczków cielęcych 2 szkl. bulionu łyżka soku z cytryna 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Flaczki zalać bulionem i ugotować po czym odcedzić i drobno pokroić. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, majeranek oraz wbić jajko.…
Pierogi
Farsz z wątroby wołowej do pierogów
by Honorata Dudzik • • 0 Comments
Składniki: 300 g wątroby wołowej 200 g cebuli 100 g gęsiego smalcu 1 jajko ugotowane na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Wątrobę upiec po czym zemleć ją w maszynce. Następnie cebulkę posiekać i podsmażyć ją na smalcu po czym dodać do niej posiekane jajko oraz wątróbkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…