Składniki: 200 g cebuli 1 pomidor 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 4 łyżki tartej bułki 4 łyżki śmietany 1 jajko Sól pieprz Sposób wykonania: Schab płuczemy, osuszamy rozcinamy na płat grubości około 8 cm lekko rozłożyć bijemy wałkiem i odcinamy brzegi nadając im kształt prostokąta. Odcięte kawałki mięsa mielimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu…
Tag: farsz
Warzywa
Farsz z mięsa i bułki do knedli
by Aleksandra Rowińska • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki tartej bułki 100 ml mleka 100 g wieprzowiny 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym zemleć ja razem z bułką namoczoną w mleku oraz mięsem. Dodać jeszcze jajko, wymieszać i doprawić do smaku
Warzywa
Farsz z ryżu i mięsa do knedli
by Dagmara Bogusławska • • 0 Comments
Składniki: 50 g ryżu 70 g surowego mięsa 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ryż zalać 150 ml wody i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym zemleć razem z mięsem. Następnie dodać jajko oraz ryż, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Dodatki
Farsz z ryżu i rodzynek do knedli
by Tomasz Kazimierski • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z mięsa do pasztecików
by Ryszard Stankowski • • 0 Comments
Składniki: 300 g upieczonego mięsa 300 g cebuli 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki wywaru sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać mięso i całość zemleć. Wbić jajko i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać…