Składniki: 600 g filetu z królika 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju sól pieprz 250 ml wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka galaretki porzeczkowej 100 g kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wytopić go na rozgrzanym oleju, wówczas włożyć mięso pokrojone w paski i przesmażyć. Następnie mieści…
Tag: dziczyzna
Listy
Potrawka z królika na makaronie
by Magda Mysiak • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetu z królika 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju sól pieprz 250 ml wytrawnego czerwonego wina 400 g makaronu 1 łyżka galaretki porzeczkowej 100 g kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wytopić go na rozgrzanym oleju, wówczas włożyć mięso pokrojone w paski i…
Listy
Potrawka z zająca w sosie
by Ilona Kubisz • • 0 Comments
Składniki: 400 g mięsa zająca 50 g boczku 1 cebula 1 seler naciowy 1 marchewka 1 pomidor 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz ½ łyżeczki suszonego tymianku 100 ml wytrawnego białego wina 125 ml bulionu Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć boczek po czym dodać zająca pokrojonego w kostkę. Gdy mięso się zazłoci dodać…
Listy
Przepiórki pieczone z jabłkami
by Teresa Niemirycz • • 0 Comments
Składniki: tuszki przepiórek kwaśne jabłka olej sól, pieprz, papryka suszony koperek Sposób przyrządzenia: Tuszki przepiórek umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i suszonym koperkiem, odstawić na 30 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ósemki. Jamę brzuszną przepiórki napełnić jabłkami, tuszkę natrzeć olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut. W…