Skład:
- ryby
- pomidory z puszki (ja użyłam pomidorów, które zaprawiałam wg przepisu pomidory w oleju)
- czosnek
- oliwa (albo olej)
- bazylia (ale wg przepisu oryginalnego to był rozmaryn)
- cebula
- sól pieprz
- sok z cytryny
Skład: 1kg. cielęciny 2 cebule 1 marchewka sól, pieprz Sos: 40g masła 30g maki 2 łyżki śmietany 1 żółtko sok z cytryny Do przybrania: 150g usmażonych pieczarek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, zalać zimna woda i zagotować. Wyjąć mięso z wody, włożyć na patelnie razem z cebula. Zalać niewielka ilością wody, dodać przyprawy –…
Skład: 1,5 kg baraniny z łopatki 500 g cebuli 500 g ziemniaków por 2 gałązki selera 0,25 l jasnego piwa pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Oczyszcone i umyte jarzyny pokrajać w plasterki. Mięso pokrajać w plastry, lekko zbić. W garnku układać warstwami: jarzyny, plastry mięsa, wierzchnią warstwę musi stanowić…
Skład: 1,5 kg polędwicy wołowej 250 g wędzonego boczku 2 cebule 250 g pieczarek 10 g papryki 4 g kminku 1 kg pomidorów Sól Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym…