Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Udka kurczaka w cieście francuskim

Składniki: udka z kurczaka mrożone ciasto francuskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, przekroić w stawie kolanowym na dwie części, przyprawić. Rozmrożone płaty ciasta francuskiego pokroić na odpowiednio duże kawałki. Każdą porcję mięsa zawinąć w płat ciasta, posmarować olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 40 minut. Przepis na…

Pulpety drobiowe z żółtym serem

Składniki 1 pierś z kurczaka 1-2 jajka        10 dag ser żółty olej        łyżka śmietany        sól gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę po czym wbić do niego jajka oraz dodać śmietanę i starty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołowa. Z powstałej masy formować…

Zapiekane piersi kurczaka z pieczarkami w majonezie

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5-6 pieczarek 1 cebulka majonez 15-20 dag sera żółtego        sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Piersi pokroić na mniejsze porcje, które lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Następnie pieczarki obrać i pokroić na kawałki a cebulę posiekać, i przesmażyć…

Wątroba drobiowa w galarecie

Składniki wątróbka drobiowa, na średniej wielkości półmisek – ok 0,5 kg 2 marchwie seler por pietruszka sól 5 łyżeczek żelatyny Sposób wykonania: Przepis na wątróbkę w galarecie jest przepisem niezwykłym. Jest to stary, sprawdzony sposób na przygotowanie pysznej potrawy, ale – metody na przygotowanie tego wspaniałego posiłku nie sposób znaleźć w Internecie. Znakomita większość ludzi,…