Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Piersi z kurczaka z ananasem

Składniki: 1 ½ kg piersi z kurczaka 1 ½ puszki plastrów ananasa drobno zmielony biały pieprz 3 łyżeczki masła sól do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, ponacinać ostrym nożem plastry około 1,5 cm/ nie docinać do końca/, oprószyć solą i pieprzem. Osączyć  ananasa, plastry powkładać między ponacinane mięso, pospinać wykałaczkami. Mięso ułożyć na posmarowanej…

Sznycelki z pod kołderki

Składniki: 4 filety z kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry żółtego sera 2 jajka sól, pieprz do smaku olej do smażenia szklanka bułki tartej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i lekko roztłuc, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Roztrzepać jajka, filety obtoczyć w jajku, w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni,…

Pierś z kurczaka na słodko- kwaśno

Składniki: 4 piersi z kurczaka 5 dkg masła 1 puszka pomidorów  w zalewie 2-3 łyżki  płynnego miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 posiekana drobno cebula sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W garnku podgrzać pomidory z zalewą, dodać  sos sojowy, cebulę, masło, miód, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 10 minut ciągle mieszając, zmiksować…

Pierś z kurczaka w marynacie

Składniki: 70 dkg piersi z kurczaka sól, pieprz do smaku Marynata: łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka mielonej  papryki 4 łyżki oleju łyżeczka świeżego startego imbiru Sposób przyrządzenia: Umyte mięso pokroić w plastry, z każdego plastra wykroić po 2 medaliony, rozbić  lekko tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie. Marynatą posmarować mięso, owinąć…