Składniki: 1 ½ kg piersi z kurczaka 1 ½ puszki plastrów ananasa drobno zmielony biały pieprz 3 łyżeczki masła sól do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, ponacinać ostrym nożem plastry około 1,5 cm/ nie docinać do końca/, oprószyć solą i pieprzem. Osączyć ananasa, plastry powkładać między ponacinane mięso, pospinać wykałaczkami. Mięso ułożyć na posmarowanej…
Tag: drobiowe
Listy
Sznycelki z pod kołderki
by Wiktoria Bień • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry żółtego sera 2 jajka sól, pieprz do smaku olej do smażenia szklanka bułki tartej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i lekko roztłuc, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Roztrzepać jajka, filety obtoczyć w jajku, w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni,…
Listy
Pierś z kurczaka na słodko- kwaśno
by Krystyna Nocoń • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 5 dkg masła 1 puszka pomidorów w zalewie 2-3 łyżki płynnego miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 posiekana drobno cebula sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W garnku podgrzać pomidory z zalewą, dodać sos sojowy, cebulę, masło, miód, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 10 minut ciągle mieszając, zmiksować…
Listy
Pierś z kurczaka w marynacie
by Patrycja Czajkowska • • 0 Comments
Składniki: 70 dkg piersi z kurczaka sól, pieprz do smaku Marynata: łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka mielonej papryki 4 łyżki oleju łyżeczka świeżego startego imbiru Sposób przyrządzenia: Umyte mięso pokroić w plastry, z każdego plastra wykroić po 2 medaliony, rozbić lekko tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie. Marynatą posmarować mięso, owinąć…