Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drób

Pieczony kurczak Walerii

Mamy dla Was przepis na soczystego, pieczonego kurczaka Walerii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kurczaka, oliwy z oliwek, czosnku, majeranku i soku z cytryny.   
 

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • ½ łyżeczki kurkumy 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka majeranku
  • skórka i sok z ½  cytryny
  • sól
  • pieprz

Chrupiące pałki z kurczaka Agaty

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne, chrupiące pałki z kurczaka pomysłu Agaty. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka, musztardy, ketchupu i oliwy z oliwek.  
 

Składniki:

  • ½ kg udek z kurczaka 
  • 1 łyżka ketchupu 
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżki piwa
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • ½ ostrej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Pałki z kurczaka Celiny

Baza najlepszych przepisów na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na pałki z kurczaka Celiny. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: pałek z kurczaka, miodu, oliwy z oliwek oraz musztardy.   
 

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1,5 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy 
  • ½  łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka przyprawy złocistej do kurczaka
  • sól
  • pieprz

Kurczak przepisu Leona

Przez żołądek do serca. Znakomity przepis na chrupiącego, a zarazem soczystego kurczaka przepisu Leona. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kurczaka w całości, czosnku, cytryny i rozmarynu.   
 

Składniki:

  • 1 kurczak w całości 
  • 1 cytryna
  • ½ główki czosnku 
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 

Pałki z kurczaka Weroniki

Złociste i mocno soczyste pałki z kurczaka. Wypróbuj przepis Weroniki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka majonezu, ostrej i słodkiej papryki. 
 

Składniki:

  • 1 pałek z kurczaka
  • 4 łyżki majonezu 
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • 75 g masła
  • pieprz