Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałki z kurczaka Celiny

Baza najlepszych przepisów na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na pałki z kurczaka Celiny. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: pałek z kurczaka, miodu, oliwy z oliwek oraz musztardy.   
 

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1,5 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy 
  • ½  łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka przyprawy złocistej do kurczaka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać miód oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze cukier i przyprawę do kurczaka.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin. 
    Po tym czasie wyjąć kurczaka z lodówki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    Piec około 1 godziny.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *