Baza najlepszych przepisów na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na pałki z kurczaka Celiny. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: pałek z kurczaka, miodu, oliwy z oliwek oraz musztardy.
Składniki:
- 8 pałek z kurczaka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy
- ½ łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżeczka przyprawy złocistej do kurczaka
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać miód oraz musztardę.Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze cukier i przyprawę do kurczaka.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Po tym czasie wyjąć kurczaka z lodówki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.Piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 4