Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony kurczak Walerii

Mamy dla Was przepis na soczystego, pieczonego kurczaka Walerii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kurczaka, oliwy z oliwek, czosnku, majeranku i soku z cytryny.   
 

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • ½ łyżeczki kurkumy 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka majeranku
  • skórka i sok z ½  cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej słodką oraz ostrą paprykę.
    Wrzucić jeszcze pobrany czosnek przeciśnięty przez praskę, majeranek i kurkumkę.
    Na koniec dodać jeszcze sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstała marynatą dokładnie natrzeć kurczaka z zewnątrz i wewnątrz.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
    Wówczas dobrze przegryzie się z przyprawami.
    Następnego dnia przełożyć go na blachę do pieczenia.
    Podlać 1 szklanką wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1,5 godziny.
    W trakcie pieczenia polewać wytworzonym sosem, aby mięso było soczyste.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *