Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: domowe

Nalewka jabłkowa

Składniki: 1 kg jabłek ½ litra czystej wódki ½ litra Brendy ½ szklanki cukru ¾ szklanki wody Sposób przyrządzenia: Jabłka dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. W dużym, czystym słoju ułożyć jabłka, zalać Brendy i wódką, zamknąć, odstawić na jeden miesiąc. Po miesiącu należy nalew dosłodzić. W tym celu cukier rozpuścić w wodzie…

Papryka w zalewie

Składniki: 1,5 kg papryki Zalewa: 2 l wody 2 łyżki soli 1 szklanka octu 4 łyżki cukru ziele angielskie gorczyca liść laurowy Sposób przyrządzenia: Paprykę pokroić wg uznania, całą, w paski cieńsze ,grubsze jak kto woli i ułożyć w słoikach. Po zalaniu zalewą przestudzoną do słoika dodać 1 łyżkę oleju. Słoiki z papryką gotować 10…

Meksykański chleb kukurydziany

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • ½ szklanki roztopionego masła
  • 5 łyżeczek proszek do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 40 dkg ziaren słonecznika, siemienia lnianego, sezamu (wybór i skład dowolny)
  • sól do smaku

Śląski przysmak – krupniok

Składniki: 50 dag skórek wieprzowych bez słoniny 3,5 kg mięsa wieprzowego 25  dag słoniny 2 kg kaszy jęczmiennej 1,5 l krwi wieprzowej przyprawy ziołowe wg uznania (ja dodaje pieprz ziołowy) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso kroimy na kawałki i wraz ze skórkami gotujemy do momentu aż będzie się rozpadało. Słoninę gotujemy wraz z mięsem przez…