Składniki:
- 600 g tłustego twarogu
- 1 jajko
- 3 łyżki posiekanego estragonu
- łyżka masła
- sól
- pieprz
Składniki: 200 g białego sera 200 g ugotowanej kaszy gryczanej cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Następnie dodać ją do sera i dokładnie utrzeć, wówczas dodać jeszcze kasze gryczaną. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 250 g cukru sok z ½ cytryny łyżeczka mocnej esencji z herbaty łyżeczka rumu Sposób wykonania: Ćwierć szklanki wody zagotować, wówczas dodać do niego cukier i trzymać na małym ogniu aż powstanie gesty syrop. Następnie dodać do niego esencję z herbaty, rum oraz sok z cytryny. Całość dokładnie ucierać około 30 minut.
Składniki: 250 g cukru w kostkach pomarańcza Sposób wykonania: Koski cukru ocierać o wyparzoną pomarańczę. Następnie zalać je 1/3 szkl. wody i doprowadzić do wrzenia stale mieszając aż powstanie gesty syrop. Wówczas zdjąć go z ognia i ucierać, rozcieńczając sokiem wyciśniętym z pomarańczy.