Składniki: 500 g ugotowanego mięsa 1 ugotowana marchewka kawałek ugotowanego selera 1 ugotowana pietruszka cebula łyżka masła łyżka startego majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Mięso oraz jarzyny zemleć po czym ze sobą wymieszać. Następnie cebulkę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać do mięsa i jarzyn. Wbić jeszcze jajko o doprawić do…
Tag: dodatki do ryb
Dodatki
Ciasto naleśnikowe biszkoptowe
by Zbigniew Adamus • • 0 Comments
Dodatki
Ciasto naleśnikowe pikantne
by Zbigniew Adamus • • 0 Comments
Dodatki
Piwne ciasto na naleśniki
by Zbigniew Adamus • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z boczku i żółtego sera do pierogów
by Ola Kędziora • • 0 Comments
Składniki: 250 g chudego boczku 200 g żółtego sera 50 g płatków migdałowych 2 łyżki masła surowe żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Boczek zemleć w maszynce a ser zetrzeć na tarce. Następnie żółtka utrzeć razem z masłem, solą ora pieprzem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser i boczek. Całość dokładnie wymieszać pod koniec…