Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki do ryb

Farsz mięsny z jarzynami do pyz

Składniki: 500 g ugotowanego mięsa 1 ugotowana marchewka kawałek ugotowanego selera 1 ugotowana pietruszka cebula łyżka masła łyżka startego majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Mięso oraz jarzyny zemleć po czym ze sobą wymieszać. Następnie cebulkę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać do mięsa i jarzyn. Wbić jeszcze jajko o doprawić do…

Farsz z boczku i żółtego sera do pierogów

Składniki: 250 g chudego boczku 200 g żółtego sera 50 g płatków migdałowych 2 łyżki masła surowe żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Boczek zemleć w maszynce a ser zetrzeć na tarce. Następnie żółtka utrzeć razem z masłem, solą ora pieprzem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser i boczek. Całość dokładnie wymieszać pod koniec…