Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki do potraw

Olej z ostrą papryką

Składniki: ½ l oleju słonecznikowego 5 świeżych ostrych papryczek Sposób wykonania: Olej podgrzać na patelni na małym ogniu. Papryczki przekroić na pół i wrzucić do oleju. Wymieszać i zdjąć z ognia, odstawić na 12 godzin. Po tym czasie olej zlać do butelki z ciemnego szkła i odstawić w ciemne i chłodne miejsce.

Ciasto na pierożki wonton

Składniki:    1 ½ szkl. mąki pszennej sól 5 łyżek wrzątku ½ łyżeczki smalcu Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niej sól po czym przelać ją do mąki. Wymieszać szybkimi ruchami drewnianą łyżką. Następnie dodać smalec i całość dokładnie wyrobić, aż powstanie elastyczne ciasto. Podzielić go na części i rozwałkować.   

Sucha polenta

Składniki: 5 ½ szkl. bulionu 175 g mąki kukurydzianej 25 g pokrojonego masa sól pieprz oliwa Sposób wykonania: Bulion doprowadzić do wrzenia po czym zestawić z ognia i dodać mąkę cały czas mieszając. Garnek ponownie postawić na małym ogniu i trzymać około 1 godziny . Gdy polenta zgęstnieje, wówczas dodać do niej masło, dokładnie wymieszać.…