Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatek

Sos grzybowy z parmezanem

Składniki: sól 180 g pieczarek 1 cytryna 60 g masła 1 ząbek czosnku 320 ml śmietany szczypta gałki muszkatołowej pieprz 3 łyżki parmezanu Sposób wykonania: Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, które smażyć około2  minut na rozgrzanym maśle. Po tym czasie dodać śmietanę, startą skórkę z cytry oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać i doprawić do smaku…

Gęsty sos brokułowi-serowy

Składniki: 600 g brokułów 600 ml bulionu 1 cebula 1 łyżka masła sól 100 g serka ziołowego 50 g startego parmezanu pieprz Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki, które bulionie około 4 minut. Po tym czasie brokuły odcedzić i razem z posiekaną cebulą poddusi na rozgrzanym tłuszczu po czym wlać 500 ml bulionu spod gotowania…

Aromatyczny sos z awokado

Składniki: 2 owoce awokado ½ szklanki gęstego jogurtu ½ cebuli 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki sosu Tabasco sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, posiekać. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, łyżeczka wydrążyć miąższ. Cebulę i awokado wymieszać z pozostałymi składnikami, zmiksować w blenderze. Przełożyć do czystych słoiczków, przechowywać w lodówce. Przepis na konkurs…