Składniki: 450 g gotowanej szynki 2-3 łyżki majonezu 1/8 łyżeczki soli pieprz 1 szkl. kapusty kwaszonej 350 g szwajcarskiego sera pokrojonego w kostkę 1 łyżka kminku 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Szynkę pokroić na drobne kawałki po czym wymieszać ją z majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać ser, kwaszoną kapustę…
Tag: dobre
Kurczak
Rozbieramy tuszkę kurczaka krok po kroku
by mariola • • 1 Comment
Podzielenie tuszki kurczaka wyda się osobom obytym w kuchni czymś prozaicznie prostym. Jednak są osoby stawiające w kuchni pierwsze kroki. Do nich właśnie ta informacja jest kierowana. Przydatne do rozbioru, nożyce do drobiu, nóż do filetowania, deska ceramiczna lub plastikowa Zaczynamy od odcięcia udek od korpusu. Udko odciągnąć, ostrym nożem przeciąć skórę i mięśnie. Po…
Inne mięsa
Odgrzewane kotlety
by Renata Rybicka • • 0 Comments
Odgrzewane kotlety nie kojarzą się z niczym przyjemnym, ale zapewniam, że po wypróbowaniu tego pomysłu zmienicie zdanie. Ponadto wyglądają niezwykle efektownie. Wcześniej należy usmażyć odpowiednią liczbę kotletów (na przykład poprzedniego dnia). Polecam sznycle z filetów drobiowych, rozbite i panierowane w mące (nie w bułce tartej) i w jajku. Smażyć należy na sklarowanym maśle. Należy smażyć…