Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…
Tag: do ryb
Dodatki
Masło serowe
by Ewa Matysiak • • 0 Comments
Dodatki
Masło pomidorowe
by Ilona Piekarska • • 0 Comments
Składniki: 200 g masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól Sposób wykonania: Masło utrzeć aby powstała miękka masa. Następnie dodać do niego koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Dodatki
Dietetyczne pulpeciki
by Maria Kacprzak • • 0 Comments
Składniki: 1 jajko 1 cebula sól pieprz łyżka mąki 2-3 łyżki tartej bułki 1-2 łyżki masła Sposób wykonania: Cebulę zetrzeć na tarce po czym wymieszać ja z jajkiem. Następnie dodać łyżkę mąki, tarta bułkę oraz masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kuleczki, które ugotować w osolonej…
Dodatki
Bułeczki do barszczu
by Mariola Marszałek • • 0 Comments
Składniki: 0,25 kg masła 0,25 kg żółtego sera 0, 25 kg mąki sól 1 żółtko tarta bułka Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce po czym wymieszać go z mąką, masłem oraz szczyptą soli. Z powstałej masy formować małe kuleczki. Układać je na blasze wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą. Na koniec posmarować bułeczki jeszcze żółtkiem.…