Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do ryb

Farsz grzybowy do pasztecików

Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…

Dietetyczne pulpeciki

Składniki: 1 jajko 1 cebula sól pieprz łyżka mąki 2-3 łyżki tartej bułki 1-2 łyżki masła Sposób wykonania: Cebulę zetrzeć na tarce po czym wymieszać ja z jajkiem. Następnie dodać łyżkę mąki, tarta bułkę oraz masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kuleczki, które ugotować w osolonej…

Bułeczki do barszczu

Składniki: 0,25 kg masła 0,25 kg żółtego sera 0, 25 kg mąki sól 1 żółtko tarta bułka Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce po czym wymieszać go z mąką, masłem oraz szczyptą soli. Z powstałej masy formować małe kuleczki. Układać je na blasze wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą. Na koniec posmarować bułeczki jeszcze żółtkiem.…